laupäev, 19. juuli 2014

LAV - Tansaania P30 - Me ikka veel ei anna alla

Täna pidi olema pikk ronimise päev, seega äratus vara. Kell 6 tuli kark alla ajada. Oi kurja, kui ennast telgist välja ajasin, oli kõik härmas. Muuhulgas ka meie telk, millel oli paks valgekiht peal. Mitte ei tahtnud magamiskotist välja tulla. Aga mis teha, liikuma oli vaja hakata.

Tegime hommikused protseduurid, sõima hommikusöögi. Seejärel igaõhtu- ja hommikune meditsiiniline hinnang. Täna hommikul oli nii külm, et vererõhku ei mõõdetudki. Sama lugu kopsude kuulamisega. Aga hapniku tase veres on jätkuvalt  90 ümber ning pulss 70-80 vahel. Juba teist hommikut järjest on keha temperatuur pæris madal. Täna lausa 35,6. 

Tänane teekond pidi võtma 6-8 tundi. Õnneks tõus ei pidanud nii järsk olema kui eile. Tæna pidime tõusma 4600 meetrile, Lava Towerile. Tõus tõesti väga hull polnud, aga kuna tõusta tuli 4 tundi järjest, siis oli see päris ränk. Kohe kiiresti tuleb öelda, et seni kuni liikusid, ei saanud sellest arugi, aga niipea kui laagris kohal, kõige suurem kõnts maha pestud ja teli siruli saanud, vot siis....  Pilt kippus ikka korralikukt kõndima. Enesetunne, peale murdva väsimuse oli tegelikult päris hea. Ei või nuriseda. Aga kui juba täna nii väsinud olime, mis siis edasi saama hakkab. 

Laager asub meil täna 3970m üle merepinna, Barranco Camp. Vaated mäele on võimsad. No ja tee või tina, aukartus hiiglase ees on ikka suur. Õnneks pole me teda seni pahandanud ja ta on meie vastu ilmaga suhteliselt leebe olnud. Nii võiks või tänupalve igal õhtul lugeda, et see nii ka jätkuks. Paraku on minu näol suhteliselt paganaga tegemist, seega jääb üle lihtsalt loota parimat.

Homme ja ülehomme peaksid olema pisut kergemad päevad, kuid kuna üldine väsimus hakkab vaikselt kohale  jõudma, siis on pisuke värin siiski sees. Aga loodetavasti saame ennast hommikuks kenasti välja puhata ja valmis jälle tegudeks. 

Siinne standard on kell 6.30 süüa õhtusöökja siis pärast seda tuttu. Või vähemasti telki sooja. Nagu seal ülearu soe oleks.

Aga vaated on vägevad, mida igal sammul imetleda saab. Juba need on seda vaeva väärt. No ja allaandmise mõtteid meil igal juhul pole. Ikka läbi raskuste tähtede poole. Simba team peab ju ülesannete kõrgusel olema. Just nii meid siin kutsutakse. 

Tänased statistilised numbrid olid järgmised: samme 16000, läbitud distants  ca 10 km, rajal oldud aeg oli 5 tundi 49 minutit.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar